Corona-di-pizza

Pizza vijenac

time

35 minuta

Leerdammer Original 250g

Sastojci:

Recept za

-
1 Ljudi
+
  • 500 g tijesta za pizzu
  • 60 g umaka od rajčice
  • 9 artičoka u ulju
  • 9 crnih maslina
  • 70 g Leerdammer sira
  • Mak po želji
  • Ulje po želji

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 °C.

  • Pomoću cjedila ocijedite artičoke i masline od njihovog konzervansa.

  • Naribajte Leerdammer sirom koristeći ribež s velikim rupama.

  • Razvaljajte tijesto za pizzu u krug promjera oko 26 cm i u sredini napravite 4 reza u obliku križa, svaki dužine oko 10 cm.

  • Rasporedite umak od rajčice oko izrezanog dijela i nadjenite pizzu artičokama, maslinama, velikom šakom naribanog Leerdammera i malo ulja. Na kraju zatvorite tako da povučete vrhove iz sredine prema van.

  • Prije pečenja lagano navlažite formirane trokute i pospite ih makom.

  • Kada pećnica postigne temperaturu, pecite dok ne poprimi zlatnu boju, zatim poslužite i uživajte!