Sastojci:
Recept za
-
1
Ljudi
+
- 500 g tijesta za pizzu
- 60 g umaka od rajčice
- 9 artičoka u ulju
- 9 crnih maslina
- 70 g Leerdammer sira
- Mak po želji
- Ulje po želji
Priprema:
-
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
-
Pomoću cjedila ocijedite artičoke i masline od njihovog konzervansa.
-
Naribajte Leerdammer sirom koristeći ribež s velikim rupama.
-
Razvaljajte tijesto za pizzu u krug promjera oko 26 cm i u sredini napravite 4 reza u obliku križa, svaki dužine oko 10 cm.
-
Rasporedite umak od rajčice oko izrezanog dijela i nadjenite pizzu artičokama, maslinama, velikom šakom naribanog Leerdammera i malo ulja. Na kraju zatvorite tako da povučete vrhove iz sredine prema van.
-
Prije pečenja lagano navlažite formirane trokute i pospite ih makom.
-
Kada pećnica postigne temperaturu, pecite dok ne poprimi zlatnu boju, zatim poslužite i uživajte!